احتمال بروز سکته های قلبی در کوهنوردان/ نظر یکی از خوانندگان:
کوهستان الهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجه
گزارش و تصاویر طبیعت ایران

چگونه بدانیم به اندازه کافی ورزش نمی کنیم؟ دستور العمل‌های ورزشی برای بچه‌های ۳ تا ۵ سال آیا عرق کردن باعث کاهش وزن و چربی سوزی می‌شود؟ علت حالت تهوع بعد از ورزش چیست؟ علت لرز کردن بدن چیست و چرا می‌لرزیم؟ چگونه بدانیم بدن مان کمبود کربوهیدرات دارد؟ اطلاعیه مهم! / خودداری از صعود به قلل مرتفع کشور به ویژه «دماوند»، «علم‌کوه» و «سبلان» در ایام تعطیل بهترین اپلیکشن های مخصوص کوهنوردان درخواست شفاف‌سازی در مورد خبر وقف کوه دماوند سلیت به جناب آقای دکتر «حمید مساعدیان» مسئول بخش جست‌وجو و نجات فدراسیون تسلیت فقدان کوه‌نورد فداکار زنده‌یاد «البرز زارعی» بررسی ساخت پد بالگرد به منظور ارتقای امداد رسانی هوایی در منطقه کوهستانی البرز مرکزی انعقاد تفاهم نامه با “بیمه سامان” / بهره‌مندی اعضای فدراسیون از شرایط ویژه انواع بیمه نامه‌ها بررسی ساخت پد بالگرد به منظور ارتقای امداد رسانی هوایی در منطقه کوهستانی البرز مرکزی آزمون‌های ورودی مربیگری درجه 3 کوه‌پیمایی تهران / تیر 1399 جلسه بررسی و مشکلات کوه‌های شمال تهران با شهرداری منطقه 1 گردهمایی اعضای منتخب ستاد اطلاع رسانی و پیشگیری از حوادث کوهستان گزارش تصویری / عملیات جستجوی هوایی جهت کوهنورد مفقود شده در منطقه علم کوه


احتمال بروز سکته های قلبی در کوهنوردان/ نظر یکی از خوانندگان:
احتمال بروز سکته های قلبی در کوهنوردان/ نظر یکی از خوانندگان:
انجمن پزشکی کوهستان ایران: یکی از خوانندگان وبگاه انجمن پزشکی کوهستان ایران با ارسال ایمیلی گزارشی از وضعیت بیماری قلبی خود برای اطلاع سایر همنوردان و کوهنوردانی که به راحتی و بدون داشتن علائم بیماری های قلبی به کوهنوردی پرداخته و به ارتفاعات صعود می نمایند ارسال نموده است که قابل توجه می باشد.
گزارش این دست بیماران هر از گاهی  به انجمن پزشکی کوهستان می رسد که لازم است بعنوان تلنگری به برخی کوهنوردان باشد. و اما گزارش ارسالی:
 
آقای ماشااله نقی لو کوهنورد 60 ساله: باز هم یک کوهنورد در هنگام صعود دچار سکته قلبی گردید و مرگ. چرا؟
من لازم دانستم که تجربه خود را در این رابطه به اطلاع همنوردانم برسانم تا باعث شود شما مقاله ای علمی و کاربردی دراین رابطه ارائه دهید تا بتواند جان برخی کوهنوردان امثال من را نجات دهد.
 
من مرتب هر هفته کوهنوردی و دو جلسه شنا (حداقل 1000 متر شنا) ولی در تاریخ 21 فروردین 92 دچار سکته قلبی شدم  و پس از آنژیوگرافی تشخیص انسداد 3 رگ اصلی و یک رگ فرعی و در تاریخ 31 فروردین 92 عمل بایپاس 4 رگ انجام شد.
درسالهای اخیر دو بار تست ورزش دادم هیچ موردی مشاهده نشد! حتی دو روز قبل از سکته ایستگاه 5 رفته بودم  و هیچ علامتی مشاهده نشد! هیچ آزمایش که عامل ریسک فاکتور مشاهده شود نداشتم!
برای خودم و همه اطرافیان باعث حیرت شده بود. پس از عمل از پزشکم سوال کردم پاسخ این بود "ورزشکاران رگهای فرعی قلبشان زیاده و همین به من کمک کرد در هنگام کوهنوردی و شنا و تست ورزش علائمی مشاهده نشود"
و آنچه که باعث مرگ کوهنوردان بر اثر سکته قلبی میشود این است.
1- همه به اشتباه فکر میکنند چون به کوه میروند کاملا سالم هستند در صورتیکه از 40 سال به بالا همیشه باید زیر نظر یک پزشک قلب باشند. حتی در مورد من تست ورزش هم نشان نداد که عروق اصلی در حال بسته شدن است که سوال کردم جواب این بود "فقط آنژیوگرافی و یا ctآنژیو"
2- عدم اطلاع همنوردان: همراهان باید علائم سکته قلبی را بدانند و راهکار برخورد با سکته قلبی شاید بهترین راه پیشگیری از مرگ باشد.
3- به موقع نرساندن بیمار به بیمارستان.
خوشبختانه درمورد من تشخیص همسرم و رساندن من به بیمارستان  از آسیب بیشتر به قلب من جلوگیری کرد بطوریکه پس از عمل و طی دوره بازتوانی و تمرین های زیر نظر پزشک بازتوانی و تمرینات قدم به قدم کوهنوردی، باز هم توانستم در تاریخ 26 تیر 93 و 20 مرداد 93 از مسیر جنوبی به قله دماوند صعود کنم.
شاید این اولین بار باشه که کسی با قلب عمل کرده به دماوند صعود کرده ولی امیدوارم با مقالات شما آخرین بار باشد که کوهنوردی در کوه سکته میکنه.




:: موضوعات مرتبط: اسیب ها و درمان، ،
:: برچسب‌ها: احتمال بروز سکته های قلبی در کوهنوردان,

نویسنده : علی عسگری تاریخ : سه شنبه 1 ارديبهشت 1394



تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به کوهستان الهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجه مي باشد.